onsdag 4 juli 2012

Julidagarna...........kommer och går i trivsam lunk. Vi växlar mellan stugan och hemmet hela tiden. Vi far till havet med Mirra och njuter av att se henne leka och bada så glatt. Jag stickar överallt och har påbörjat en sjal. Inspirerad av Sara med bloggen "De otaliga projekten" och Ulrika med "Stickamerabloggen" (och säkert någon annan fin bloggare jag sett sticka en liknande sjal hos och lagt på minnet långt bak) valde jag bland mina växtfärgade garner och till slut lyckades jag bestämma mig för två färger.

Denna blir till dig My!! Hoppas du tycker om färgblandningen. Den är jätte rolig att sticka på och jag kan knappt bärga mig tills den är klar. Det är som vanligt när man randar, bara en rand till, ok en till, nästa blir definitivt den sista....osv. Jag har kommit mycket längre sedan bilden togs.

Kärleken har målat om stugan svart med grå kanter och på det grå blir det röda runor såklart!! Senare blir där drakar i kors med i hörnen. På skölden syns numret. Jag älskar det!! Bilden visar carporten som är närmast vägen. Och så har han ställt ut runstenen han själv har gjort vid vägen för beskådning. Vikingastolarna står runt eldfatet och väggarna inne pryds av hans hantverk. Han är ju som jag tidigare sagt en uuuuuunderbar hantverkare. *stolt*

Så kom han och gav mig en liten korg tänkt för att ha ett nystan i när jag stickar eller virkar. Jätte söt.

Mina fina projektgömmor i retrotyg har fastnat på bild med och invigts såklart. Jag Ä L S K A R dem!! Hon som sytt dem är otroligt duktig på att sy. Och jag vill bara ha fler och fler.....helst 40, ett för varje pågående projekt.....*ler brett*

Idag gjorde jag kyckling gryta till middag som avnjöts på balkongen och smakade utsökt om jag får säga det själv.

Min kropp är täckt av knott, broms och myggbett, för ute i stugan har de fått fnatt. Stackars Mirra har de bitit med och vår yngsta son svällde upp rätt mycket under midsommar som vanligt i början av sommaren. Vi förstår verkligen vitsen med den inglasade verandan. Och spenderar kvällarna där. Då vi trotsar detta och är ute - äter de upp oss. Efter sex på eftermiddagen är där stora och många svärmar med tusentals bitande ettriga irriterande små kräk rent ut sagt. Så den inglasade verandan är guld värd.

Nu ska jag se på film och sticka på sjalen!
Må gott!
Disa

6 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Trevligt inlägg som jag blir glad över att läsa.
Hoppas att du får många fler trevliga julidagar :)
Annika

Madeleine sa...

Härliga ränder! :D

Maritas Maskor sa...

Vilka fina färger du har i sjalen! Det blir en perfekt kombination. Jättevackert!
Det låter så skönt när du skriver om ett lugnt och avslappnat stugliv. Jag fylls av frid bara jag läser om det!
Kramar från mig!

myrica sa...

Vilket härligt hus med runor på, det skulle jag vilja ha, såååå fint.
Ja det blir inte mycket gjort i handarbets väg nu, är man hemma så blir det det valiga tvätt städ och mycket trädgård, men så trevligt det är.
Jag hoppas du får en trevlig helg
kram

Emilia sa...

Låter som härliga julidagar och sjalen ser ut att bli fin! Och så snyggt det blev på stugan!

leonarda sa...

Disa :D Hej!! Hoppas du har det fint, jag har inte varit på din blogg på länge.. pg av massor.. men nU! Vilka fina saker! Säljer du väskorna ? >Jag undra i så fall om den till vänster är till salu. jätte fin!

min mail pilgiftsgroda@hotmail.com

KRAM!!! Leonarda