tisdag 5 juni 2012

Virkade sommarsockar


Detta var det nya virkprojektet som jag pratade om! Ett par "osynliga" sommarsockar. I ett par låga Converse syns de så gott som inte. Eller andra skor som man vill ha sockar i som inte ska synas. Jag har virkat i 8/4 Bomullsgarn som jag haft länge länge i mina gömmor, så jag kan tyvärr inte ge er någon info. Och en treas Inoxal.

Improviserade som vanligt, med min fot som modell. Jag är väldigt förtjust i brunt och rosa ihop och jag är supernöjd med dessa! *glad* Det kommer att bli fler, för jag behöver nya sommarsockar med. Varför har jag alltid för lite sockar!?? Nu använder jag ju nästan bara ullsockar och det dygnet runt. Men för de där stekheta dagarna kan bomull vara nice. Jag ska göra samma modell i ull med.

För övrigt går det bra med Gumman och Mirra ihop. Men de har rykt ihop några gånger ordentligt, och det är ett fasligt tävlande om att gosa med mig. En dag då Gumman satt i mitt knä och kramades, och Mirra kom, visade hon hela tandraden för Mirra och sträckte fram huvudet mot henne. Som om "kommer du närmare, är du död". Hon ville ha mig för sig själv. Och vid ett annat tillfälle prejade Mirra helt bort Gumman ifrån mig. Jag får påminna dem lite då och då om att jag inte vill ha något bråk. Men de leker mycket med och har roligt och springer som tättvillingar på skogsturerna. Så det är väldigt roligt att ha dem båda.
Imorgon är det en röd dag - härligt!
Må gott!
Disa

9 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Så sööta!!
Åh vilka fina sockor! Du är verkligen så himla duktig på att virka strumpor och dessutom utan mönster :)
Jag håller med om att rosa och brunt är fint ihop!
Hoppas att hundarna snart ska komma på att de inte behöver tävla om dig :)
Kram Marita!

Lapp-Lisa sa...

Det är en riktigt bra idé. har länge tänkt göra låga sockor till sommarbruk, fast mina blir nog stickade och svarta. ;)

Christina sa...

Så fina sockor! Vill också göra:)
Håller med om att brunt och rosa är fint ihop.
/Christina

Renée sa...

Jag önskade jag kunde virka lika fint som du...

Hedvig sa...

Superfina! Gillade verkligen färgkombinationen. :)

Malin sa...

Jättefina sockar! Härliga färger ihop!

farmor ankus sa...

Så härliga sockar, om jag skulle göra ett par, dom ser så goda ut.
HA en bra dag
kram

Mmatilda sa...

Rosa och brunt var en fin färgkombination, och passformen ser ju också perfekt ut. Du är visst en riktig sockspecialist!

Manduzana stickar sa...

Snygga sockor!
Vad skönt att det går ganska bra med hundarna. Och att dom bråkar lite med varandra är ju inte konstigt, det slutar nog när dom lär känna varandra ordentligt.