måndag 11 juni 2012

Böcker och virkning


Underbara helg med sommarvärme och sol har vi haft. Fåglarna har kvittrat ikapp med varandra och det har ätits gott och mysts som vanligt. Men vi har inte grillat på hela helgen - REKORD!! Jag har virkat på ett par till sommarsockar och jag satt envist kvar ute i kvällningen och virkade, men fick ge upp då alla myggen tydligen såg just MIG som en delikatess. Men det är faktiskt lika mysigt att sitta på den inglasade altanen och virka......

Så det gjorde jag. Kakorna jag bakade åts upp innan de hanns fotas och Mirra har nu bott hos oss i tre veckor. Husse kommer att få bända henne ur mina händer om han inte säger hundra procent ja nu kan jag lova. Jag älskar henne! Underbara underbara hund!

Bilden förtäljer ett par påbörjade sommarsockar i brunt och turkost. Jag har redan tre par till planerade i huvudet. ser ni ett mönster här?! Jag kan aldrig bara göra en av något, jag blir som besatt och gör många hela tiden.

Det känns sorgligt att jag nu har läst ut hela triologi serierna och avslutat sista boken i serien "legenden om Ljusets Rike" av Margit Sandemo, så fruktansvärt bra serier!! (Första är Sagan om Isfolket och andra Häxmästaren) Jag har börjat läsa boken Brida så smått men önskar att jag hade bok nr 28 i den andra serien jag läst på ett tag "Raija", jag må skaffa de sista böckerna, för den är verkligen kanonbra den med. Och jag längtar mig halvt ihjäl efter nästa Diana Gabaldon bok i hennes underbara serie.

Ja, många underbara böcker finns att höra på och läsa. Tur att sommarlovet börjar på fredag!! Jag önskar mig en sommar med tropisk hetta som de senaste somrarna har bjudit på. Och jag ska sticka, virka och läsa så mycket jag vill och mysa i stugan till tusen!
Frid!
Disa

10 kommentarer:

Hedvig sa...

Ännu fler superfina färgkombinationer! Du har verkligen känsla för färger! :)

Manduzana stickar sa...

Jag säger som Hedvig, du har verkligen känsla för färger! Du kombinerar dom så snyggt hela tiden!

skapa och inreda sa...

Gillar dina härliga färgval.

myrica sa...

Tack för boktipsen och vilka fina sockar, jag gillar den turkos färgen, vad är det för garn.
Ha en trevlig kväll
kram

Otaliga projekt sa...

Du verkar slå huvudet på spiken! Jag har ju, som du gissade, gjort hörnen som på en mormorsruta. Hur borde jag ha gjort?

Malin sa...

Åhhh, vilka fina sommarsockor du virkar! Ser ut som godisbitar!

retrostuff sa...

Nu var det ett tag sedan jag var här... himlars vad du är produktiv! Ja, och snyggt är det ju alltid :).

Maritas Maskor sa...

Gud vilka snygga färger ihop!
Jag har ju sagt det förut, men du är en mästare på att virka (och sticka) utan mönster. Jag blir alltid lika sugen på att prova när jag ser dina! Hoppas att jag hinner testa på semestern sen kanske :)
Visst kan man verkligen sakna så där bra böcker när de är slut! Jag vet precis hur du menar.
Jag hoppas också hinna läsa mycket i sommar. Har ett par svenska deckare på vänt...:)
Kram och ha det så bra!!
Marita

Renée sa...

Jag är ju enormt vimsig så det är nog därför jag har glömt att skicka ett mejl till dig ;-) Jag vet absolut vem du är, jag minns ju hur Stefan och Andreas sprang efter dig i korridoren på Norråsa!
Du har ju dock ändrat dig enormt mycket, speciellt i utseendet. Jag hade ALDRIG kunnat säga att det var du!
Nu ska jag virka lite, har lite bråttom att greja till mässan som är på lördag!
Kram på dig!

Madeleine sa...

Vad är detta för mönster, månne? Riktigt fin färgkombo!