onsdag 14 september 2011

Sytt ett stickfodral i retrotyg

Ja...äum....jag kan ju inte sy, det vet alla som känner mig. Kommentarer folk brukar fälla när jag sytt "men SÅG du inte när du sydde hur snett det blev?!" "märkte du inte under arbetets gång, att det vart fel?!" "men HUR har du lyckats få det sådär fel?!" och såna liknande. Ändå fortsätter jag att sy lite nu och då. För att jag tycker det är roligt trots min oförmåga. Ett av sex projekt blir rätt hyfsade, en av 15 bra. Det enda jag kan sy som blir jätte bra, är tenntrådsarmband och andra olika skinn arbeten. (och så har jag sytt om en del dukar till kjolar, som vart bra med och gardiner dukar och sådant lätt)

Nu fick jag för mig att jag skulle sy ett stickfodral. Jag har länge suktat efter ett och jag blev inspirerad av Stickfrossas fina. Men jag är ju en retrotyg älskande människa. Så efter att ha funderat länge på att köpa ett av henne, bestämde jag mig istället för att sy ett själv, så jag får ett i det tyg jag gillar.

Jag VERKLIGEN ansträngde mig denna gången, noggrannhet i sömnad ligger inte i min natur. (eller syn) Men nu tyckte jag själv att jag var sååååå noggrann......*ler* men synen var inte helt med mig. Snett och vint vart det här och där och en hel del fulsydda sömmar. Men jag slapp i alla fall kasta det, för att det vart fullkomligt misslyckat! *glad* Detta kommer jag glatt att använda, för att jag gjort det själv och för att vara jag - så vart det bra.

Jag inser att de som KAN sy, inte håller med mig.....ha ha. Men jag gillart!
Må gott!
Disa

15 kommentarer:

Maria sa...

Jag tycker att det blev jättefint!! Man ska inte bry sig om sneda sömmar! Jag är kass på att sy men jag gillar det så mycket att jag skiter i det, rent ut sagt!

Hanna sa...

Men det blev ju jättefint!!!

Lilla Anka sa...

Det är ju fint och hur praktiskt som helst! Ett sådant borde jag sy för jag har stickor och virknålar lite varstans och det är INTE praktiskt!!

Emilia sa...

Snyggt!!

The Knitwit sa...

"Kan inte sy"? Jag säger som mina sköna elever i Sth skulle ha sagt...
Eeeey... wallah... du driver på mig... ;)

MYCKET snyggt ju!

Maritas Maskor sa...

Va? Vad har du för kompisar som kommer med såna kommentarer?? Det är ju jättefint! Jag ser inte alls att nåt ser snett ut och tyget är ju så superfint!
Jag har också funderat på fler stickfodral, jag har ett och det är jättebra, men det har inte blivit nåt än i allafall. Kanske snart när jag tar fram symaskinen igen :)
Kram på dig!

Christina sa...

Fint och praktiskt!

Heldri sa...

Det ser kalas ut tycker jag! Härligt tyg också.

Mmatilda sa...

Det blev ju jättefint! Och så himla praktiskt. Jag borde också försöka få till ett sånt, jag är en sån som har stickorna i en låda (en aning för liten dessutom) och virknålarna i en burk... men jag ÄR verkligen ingen hejare på att sy.

Malin sa...

Jättesnyggt och praktiskt! Skulle också behöva sy mej ett!

Carola sa...

Vaffan, det är ju snyggt! Är det proffssömmerskor som säljer vidare du har att göra med eller? Jag tycker det ska synas litegrann att det är handgjort också, och ditt stickfodral ser helfint ut!

farmor ankus sa...

Det blev väl bra, man ska inte vara för hård mot sig själv, om man tycker om det så ......
Jag tycker du har gjort ett bra arbete.
Ha det gott

Hedvig sa...

Jag tycker det ser ut om du kan sy hur bra som helst! Jättefint! :)

Mia stickar sa...

jag som blev så imponerad och tänkte att ett så avancerat fodral kan då inte jag sy! :)

disa sa...

Tusen tack alla!! Jag blir så glad för era snälla kommentarer. Men jag är hopplös på att sy, detta var bara en lyckträff. Jag sydde även en kjol samma dag som det gick åt pipsvängen med.....*ler*