måndag 5 september 2011

Denna helg


Ja, det är full fart hela tiden. Dygnets timmar räcker inte till. Det är så mycket jag vill göra och inte så mycket tid till det. Denna helg har mestadels spenderats i skogen och hos svärmora. Det kryllar av färgsvamp nu och jag har plockat en 10 liters hink full. (som jag glömde fota) Gumman var med såklart och lekte och sprang hit och dit, satte av i full kareta, för att en stund senare komma tillbaks och undra varför vi tog så lång tid på oss. *skrattar*

Första gången jag plockar färgsvampar i svärmoras skog för första gången det året, fotar jag samma mossa. Den är så vacker, och det är den enda plats jag har hittat i alla skogar där det är den starka röda och sedan bredvid orange och sedan bredvid den två vita sorter och så den underbara gröna som omger allt och är lite här och var. Jag har säkert hundra kort från denna plats nu, men jag kan inte låta bli att fota den ändock.

Gumman passade på att springa till den lilla "damm" under obevakade ögonblick när vi stod böjda och plockade svamp, hörde ett splashande och förstod att hon hoppat i. Hon glömmer alltid att det är djupare än det ser ut och att hon sjunker ner än mer för botten är sviktande mossa. Så efter första hoppet går hon försiktigt och min yngsta roar alltid sig med att slänga ut pinnar i mitten som hon försöker smyga sig ut att ta utan att sjunka ner. Hon har en härlig stil!! *ler*

Från det ena till det andra, för att det just i denna stunden poppar upp i mitt huvud liksom. Är det fler än jag som sett filmen Thor och blivit kär? Chris är som finast i långt blont hår och skägg. *drömmande blick* Med naken överkropp pryder han bakgrunden på min dator. Tidigare var där Gerard Butler, men nu är det Chris tur i rampljuset!! Ha ha Jag kommer definitivt att se den filmen många gånger och jag hoppas det kommer en uppföljare. Det borde det göra med tanke på hur den slutade tycker jag.

Nu tillbaka till verkligheten. Denna helg har det alltså plockats svamp och lekts med Gumman och mysits med film och virkning när vädret rasade på kvällen. Och igår traskade jag och yngsta sonen till bion och skulle se på Smurf filmen, och fick veta (efter att vi stressat livet ur oss och hade två minuter till godo) att maskinen gått sönder och inte kunde lagas. Snopna gick vi därifrån och besvikelsen var så stor att vi hyrde tre filmer istället. Så vi kollade på film igen och åt godis. Hm....

Efter det bakade jag bullar. Så frukosten idag var ju given. Bullar och varm choklad. Kärleken och min äldsta fick med sig bullar till jobbet. Ja, för min äldsta går ett praktiskt gymnasium där man har skola var tredje vecka och praktik i två. Så denna vecka är det jobb och nästa med. Jag hade planerat att sy denna helg med, men av det vart det inget. Växtfärgning stod på listan med, men inte heller det vart av. Idag är det dock en lugn dag, så kanske om jag har tur hinns något sådant roligt med. Eller så färdigställer jag något av alla mina projekt.
Frid!
Disa

7 kommentarer:

Heldri sa...

Vilket spännande filmtips! Den hade jag helt missat men den verkar vara i min smak, så det blir till att försöka se.

Hedvig sa...

Man blir alltid så mysglad av dina bilder du lägger upp! :)

Malin sa...

Vilka härliga skogsbilder! Mossan är verkligen vacker! Vad spännande att färga garn med svamp! Hoppas på att få se resultatet!

Emilia sa...

Vilka härliga bilder - och bullarna ser goda ut ;)

Lilla Anka sa...

Underbara bilder! Samma färger som växtfärgat garn brukar ha.......

Mmatilda sa...

Ser fram emot att se garnet som du ska ha de där svamparna till så småningom! Jag hoppas få tid att ta mig ut i skogen och söka svamp också nån dag.

The Knitwit sa...

Underbara bilder - och vilken härlig powerfrukost! En sådan kan man inte bli annat än glad av! Och mätt! :D