måndag 26 september 2011

Stickad handdukVad gör en hantverksnörd som behöver fler handdukar? Jo, hon stickar eller virkar egna såklart!! Vitt är inte direkt min färg, men tjockleken på garnet (8/8) lockade när tanken på hur fort det skulle gå att få den klar kom. Denna är till mitt badrum, där inga oljiga händer som är bristfälligt tvättade får torka av sig resterna på handduken. (varför GÖR killar så?! Om händerna inte är rena så torkar man väl inte av sig det sista på handduken heller?! Då tvättar man väl händerna en gång till.)

Garnet är bomull och stickepinnarna nr 4. Inget mönster, men ni ser ju så simpelt den är gjord. Öglan är virkad och påsydd. Ett litet snabbt projekt instucket emellan alla andra.

I övrigt har vi blivit sjuk! Blä! Baskeluskerna smög sig på oss i lördags kväll. Söndagen var jag helt deckad, men faktiskt så känner jag mig lite bättre redan idag. Så det var nog inte en så farlig baskelusk ändå. Värre är det med min yngsta som fått svår astma. Men idag har jag tvingat mig ut och införskaffat oss lite medikament i form av frukt, honung, Strepsils mm. Så snart nog är vi frisk igen.

Får se om jag orkar växtfärga nån dag framöver igen. Det är så roligt att det fanns härliga bloggare som var intresserad av att köpa mina garner! *glad* Jag brukar ju annars mest sälja dem på vikinga och medeltida marknader. Bra att komma ihåg är att jag nästan aldrig färgar fler än tre fyra nystan åt gången, så vill man ha garn i exakt samma nyans, måste man köpa fler av samma bad. Ibland glömmer jag till och med att skriva ner mina blandningar, och inte minns jag dem länge utan det heller. Ibland hittar jag en blandning nerklottrad på ett papper nåt år senare......som jag trodde att jag hade råkat kasta. Jag är helt hopplös. *suckar* Men jag HAR påbörjat en bok att sätta in garnprover i och nerskrivet bredvid hur jag gjort blandningen. Å andra sidan påbörjades denna för två år sedan och har bara fått tre sidor klar.....

En annan sak är att jag säger växtfärgat till allt, både svamp och blommor och växter mm. Så ni vet att jag inte skiljer på det när jag skriver.
Må gott!
Disa

8 kommentarer:

in-knit sa...

Trist att vara sjuk! Hoppas ni kryar på er snabbt! Det där med killar/barn och handdukar, jag kör med svart/mörkblått, det är det enda som funkar. Din fina handduk hade jag nog haft i köket.
Har du förresten varit på vikingamarknad i Foteviken? http://www.foteviken.se/

Mmatilda sa...

Det var en jättefin handduk du har gjort! Och fina garner du har sålt.

Det verkar alltså finnas osorterade papperslappar hos dej också... För övrigt har det inte blivit nån mer färgning för mig, det har varit mycket annat på sista tiden, men allt roligt man inte har gjort finns ju kvar att göra i framtiden, eller hur!

Renée sa...

Min kompis har stickat jättefina handdukar i bomull fast i tunnare garn och med mönster. De blev alldeles underbara! Själv gillar jag dina skarpt, enkelheten tilltalar mig...

Christina sa...

Skoj idé med stickade handdukar. Dina växtfärgade garner ser helt underbara ut. Krya på er!
/Christina

Maritas Maskor sa...

Så fin! Visst är det kul att kunna tillverka saker man behöver med garn man redan har hemma! Att ta till vara. Det är en härligt känsla:)
Hoppas bara att den får vara ifred från svarta händer, så håller den kanske lite längre....
Trist att ni har blivit sjuka nu. Som tur är går det ju över, även om det är trist under tiden...
Att ditt garn har blivit poppis förstår jag verkligen. Det är så himla snyggt!! Hoppas att du kan färga sånt grönt igen när jag får tillfälle att köpa igen :)
Ha en riktigt bra vecka och krya på er!!
Kramar från Marita

farmor ankus sa...

Jag hoppas ni mår bättre och att sonen med astma är bättre, det är jobbigt för sådanan barn att bli sjuka.
Men vad fin handduk du gjort, för ett tagsedan tog jag och sticka en handduk till mitt kök av sockgarn i bommul något mera inte ull.
Det är kul med snabba objekt oxå.
HA det så goot och krya på er
kram

Myggan sa...

Handduken ser ju superlyxig ut. Håll undan gubbar och ungar!! Menar du att du har turen att få ha en egen toa? När jag blir stor ska jag ha en walk-in-closet och ett eget badrum. =)
Ser du inget "Myggan" på kontot snart? Jag håller på att dööö av nyfikenhet över garnet. =)
/Anna

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Tack:)

Så fina dina växtfärgade garner är!