torsdag 16 februari 2012

Stickad Tub
Jag har äntligen fotat den stickade tub som jag har haft som UFO i drygt ett år, men som varit klar någon månad nu. Den är stickad i tretrådig ull och stickor nr 6. Den är superstor och härlig och jag har snott den en gång och sedan dragit upp den över huvudet ibland och hållt mig varm och go när nordanvinden rasat.

På två möten då jag fryst som en tok har jag hängt den runt halsen och lagt in armarna i varsin sida och gosat ihop den. Så den fungerar som en kofta med ibland!! *ler* Uppe i skogen då jag glömt mitt sittunderlag fick den agera som det med och det gick ju bra det också. På den bilden ser ni hur bred den faktiskt är.

Jag minns inte längre hur många maskor jag la upp, men som ni ser är den bara slätstickad och kanterna rullar upp sig så charmigt. Garnet till den (och ylle knog klänningen jag stickade i Januari förra året) fick jag för några år sedan då grannfrun under mig gav mig hela sin garnsamling. Hittils har jag haft turen att få två kvinnors hela garnsamlingar. Och en kvinnas torkade svampsamling. *lycklig* Lägg då till min egna garnsamling till det så förstår ni hur trångt det är i varenda utrymme som man kan pressa in ett nystan i. Så det känns skönt att använda garn ur sin samling ibland! Tänkte först ha det som nyårslöfte, men känner mig själv bättre än så......är nog smartare att investera i ny stor garderob eller hylla istället!!

Jag är i vart fall nöjd med den och kan tänka mig en till i någon annan färg.
Lev väl!
Disa

5 kommentarer:

Ewa sa...

Jättefin. Vill också ha en, men det måste vara ett absolut "klifritt" garn. Har svårt att ha stickat mot halsen annars.

Ha en fin helg!

/Ewa

Heldri sa...

Den ser underbart varm och ullig ut, och dessutom praktisk. Jag har varit sugen på en liknande med lite flätor, får se om jag kan hitta nåt passande garn i gömmorna.

Lena sa...

Den ser mycket varm o go ut. Härligt att trä över huvudet när vintervindarna blåser kring öronen.
/Lena

metamorphosis sa...

Ibland är det enkla helt klart det bästa!

Kattis sa...

Tuben såg helt underbart mysig ut! Jag förstår att du gärna använder den som en kofta också. :-)