måndag 14 november 2011

DisaMin stick virkade kjol är färdig och har nu äntligen lyckats komma med på bild! Jag har döpt denna design till Disa, då den är EXAKT i min smak och typiskt mig. Denna som jag ville ha klart till midsommar, men tröttnade på efter att jag hade satt press på mig själv. Ja, ja - den vart ju klar detta år i vart fall! *skrattar*

Jag har inte gjort upp en enda plan eller ens en teckning eller anteckning om denna innan den påbörjades. Den är helt och hållet improviserad. Jag började med det stickade stycket, som jag stickade på för stora stickor och löst för en hålig effekt. Funderade på att sticka ett håligt mönster först, men nej, då skulle jag ju bli tvungen att tänka medans jag gjorde den och det ville jag inte. Plus att jag då skulle följa någon annans ide och denna ville jag skulle vara min.

Sedan då den delen var färdig, började jag virka stolpar och sedan virkade jag som syntes fasta maskor så man inte skulle kunna se igenom den upptill. Det vart lite drygt med fasta maskor virkandet må jag säga. Det tog sån tid. Jämfört med att virka stolpar eller sticka. Jag kommer inte ens ihåg vilket nummer på stickorna jag hade. Men när jag virkade använde jag en treas Inoxal. Och garnet är Bomull 8/4 som jag har växtfärgat. Förutom den bruna färgen, det är köpegarn.

Upptill är en liten virkad kanal med snöre i, som senare ska bytas ut till ett virkat band kanske. Men jag hade inte tålamod till det nu, jag ville bara kunna använda den och fota den. Och nertill virkade jag några varv och sedan gjorde jag en vågig kant. Den nedre stickade delen fick precis så mycket vidd som jag hade hoppats på. Ja hoppats på, eftersom jag bara började sticka och la upp på gissning hur många som skulle bli bra.

Ingenting om denna kjol finns antecknat, vilket jag kan tycka är lite synd nu. Jag skulle lätt kunna göra en till. Å andra sidan har den på så vis blivit helt unik, och jag gillar unika saker. Jag är jätte nöjd med denna och särskilt att jag blandade stickat och virkat. Kontrasterna passar varandra så bra tycker jag.

Den växtfärgade senapsgula färgen dominerar i denna kjol, vilket jag gillar då jag älskar senapsgult och alltid har gjort, men liksom smälter bra ihop med det växtfärgade gröna och det bruna köpegarnet. Jag har inte så mycket kvar av de växtfärgade garnerna nu, men något litet som matchar kanske det blir.....
Frid!
Disa

14 kommentarer:

Heldri sa...

Den blev ju jättefin! Kul att äntligen ha den färdig och kunna använda den gissar jag :)
Väldigt finstämd i färgerna och passar riktigt bra ihop med dina näbbisar!

Jannika sa...

Jättefin kjol! :)

Christina sa...

Jättefin!

Saras pyssel sa...

Jätteläcker kjol! Jag förstår att du är nöjd!

Malin sa...

Vilken härlig kjol! Jättefin ihop med stövlarna.

Mmatilda sa...

En supertjusig skapelse! Du kan känna dig nöjd och stolt med rätta. Jag tycker också det var ett smart sätt att kombinera det mjuka stickade och det täta virkade.

Lilla Anka sa...

Så fin! Vilket jobb! Speciellt det "lilla" virkade partiet, krävs lite tålamod för det!

farmor ankus sa...

Vilken underbar kjol du gjort, jag gillar den stilen, synd att du inte har något mönster, för jag hade gärna köpt en kopia av dig.
Den är strålande.
HA det gott
kram

garnlek sa...

Den är verkligen fin! Skulle gärna se den IRL. Det är roligt att designa under hand. Jag har gjort det några gånger och blivit ganska nöjd. Men visst vore det bra om man antecknade vad man gjorde.

Hedvig sa...

Men vad fin den blev! Och det är en sån härlig känsla när man är klar med ett sånt där stort projekt! :)

metamorphosis sa...

Den ser verkligen bekväm ut den där kjolen och den senapsgula färgen är så härlig!

Maritas Maskor sa...

Du har all anledning att vara stolt över din kjol!
Den är superfin Disa!
Hoppas att du klurar ut hur du gjorde,så att du kan göra dig en till. Jag förstår att den blir en favorit :)
Kram!

Madeleine sa...

Åh, vad vacker! Jag som älskar gult! :) Hade gärna köpt lite av ditt gula garn om jag inte hade haft köpstopp ;)

Lotta sa...

Oj vilken inspirerande sida, och med så mycket fint. Men jag har en fråga...växtfärgat bomullsgarn. Har fått lära mig en gång i tiden att det inte ska gå att växtfärga bomull. Behandlar du garnet på något sätt innan?