tisdag 23 november 2010

VIRKADE sockar
Jag har virkat mig ett par sockar, ja ni hörde rätt - jag har VIRKAT dem!! Jag brukar ju nålbinda sockar i vanliga fall, och satt här en kväll och tänkte "man måste ju kunna virka sockar efter samma princip som man nålbinder dem" och så satte jag igång. Och självklart så kunde man det! Det var busenkelt. Jag valde fyrtrådiga ullgarner jag har växtfärgat (vilken överraskning va?!) och en fem och en halvas virknål.

Det gick FORT. De var färdiga på ett kick och jag är sjukt nöjd med dem. De är otroligt varma med. Inte lika varma som de jag nålband i det tjockaste lovikka garnet, men näst efter de är dessa de varmaste jag äger. Underbart! Igår hade vi -15 grader så vintern har verkligen bitit sig fast här. Idag är det inte lika kallt men snön yr åt alla håll och kanter. Det verkar ha snöat hela natten igen. Brrrrr!! Jag tänker vara inne så mycket som möjligt och gosa i mina varma nya sockar.
Frid!
Disa

4 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Fräckt! Hur gjorde du dem? Jag har försökt virka sockar efter DROPS mönster, men de är så fasligt krångliga. Har du några tips?

Ewa sa...

Å så jättefina... Säger som ovanstående. Har du tips? Jag har en massa restgarner här som man skulle kunna virka sockor av.

Kram
/Ewa

Lassemajja sa...

Skitfräcka!! Och jag tänker på någon som sa att hon Aldriiig skulle kunna lär sig virka..!
Big Hug
/Lassemajja

Emma sa...

Vilken superfin blogg du har! Jag älskar också historiskt hantverk, fast jag är mer nörd på medeltid. :)