torsdag 1 november 2012

Väver vidare
Det var lite svårt att fota inuti vävstugan, då den alltid kryllar av vävande folk, men ni får se huset här i vart fall. Och så får ni tänka er in i en hall med en gammal fin vriden trätrappa upp, toalett rakt fram i hallen och till vänster ett stort rum som har kök i en del, med ett stort bord alla sitter runt och fikar. Så tre vävstolar på rad och ett rum med kontor och längst in ett till rum med fyra vävstolar, bokhyllor med lådor fulla av garn med draperi för, ett bord för när man spolar och en sån däringa jätte garnvinda som står på golvet och är typ en och en halv meter hög (står still i huvudet och jag kommer inte vad vad man kallar den nu, man använder den när man ska fixa allt varp garn) .

På övervåningen är det en till toa till höger direkt och sedan en långsmal hall där det står tre vävstolar på rad, halvvägs genom hallen finns ett rum till höger där de har en enda stor vävstol som tar upp hela rummet för tex att väva plädar, i hallens slut ett rum där det står 5 eller om det är 6 vävstolar i. Över allt i alla fönster hänger vävda gardiner och man är precis i rätt miljö för att väva där!! Jag önskar detta underbara hus var mitt!!

Just nu väver jag i handduksväven. Varpen är bomull och allt inslag i lin. Juliga i precis lagom mängd för min smak. Och lite gammaldags stil. Och när jag vävt ett tag insåg jag, att jag bara MÅSTE ha en löpare på mitt köksbord av denna väv. Jag tycker den passar perfekt både som jullöpare och köks handduk. Så nu väver jag för brinnande livet för att hinna med både ock. Kanske blir handduken en julklapp, det var tänkt som så från början. Till svärmora. (jag tror inte hon kikar på min blogg) Men jag får se, jag har andra vävda julklappar. Helst skulle jag vilja hinna med två handdukar, men det blir nog bara en tror jag. Löparen var ju liksom inte beräknad, och tog extra tid.
Men det blir många vävda julklappar i år!! *glad*
Må gott!
Disa

9 kommentarer:

Tina sa...

*omg!* Vilket fint och glatt hus. Nu kände jag att jag vill måla om mina fönsterfoder till gult istället.

Renée sa...

Låter så otroligt skoj att väva! Skulle vilja väva mig en trasmatta som jag ska ha i min soffa. Har sett någonstans att man kan lägga det över soffan om någon del är sliten och här är det så nämligen! KRAMIS!

Myggan sa...

Nu blir jag riktigt avis, väva är ju så roligt. Jag skulle "tagit hand om" mamsen vävstol när vi rensade det sista ifrån mitt föräldrahem i våras, men den hade fått ben och gick inte att hitta.
Jag tror också att det blir en fin löpare.
/Anna

Lilla Anka sa...

Åh, så kul det låter att väva sina handdukar och löpare själv! Jag har aldrig vävt, men min farmor vävde mycket så jag har en del som hon vävt.
MEN HUSET!!!!! Kan man flytta det till Skåne omg???? Helt underbart, vill ha!

Emilia sa...

Vilket mysigt hus - låter mysigt inomhus också! Och härligt med många vävda julklappar!

myrica sa...

Ja det skulle man inte tacka nej till att få vävda julklappar, det är så fint med hemvävda saker.
Vilket fint hus ni sitter i, ja det skulle man ha.
Ha en trevlig Helg
kram

Maritas Maskor sa...

Vad fint det blir!!
Visst är det kul att börja fundera på advent och jul...
Igår provade jag de nyinköpta ljusen till min gamla adventsljusstake som jag köpte på loppis i somras. Det funkade perfekt och blir så fint!!!
Hoppas att du ska få mycket vävtid nu, så att du hinner med allt du vill få ut av tyget! Din svärmor blir nog glad tror jag. Tänk vilket arbete som ligger bakom!

Kram på dig!

Otaliga projekt sa...

Vilket vackert hus! Det känns som om det är gjort för hantverk. Följer nu ditt vävande noga och skulle vilja testa själv. Har precis fått höra att det finns en vävstol (och några duktiga tanter) i min bostadsrättsförening. Synd att låta det tillfället gå till spillo.....

Malin sa...

Åhh vilken fin väv och vilket underbart hus! Lyckos dej som får vara där!