torsdag 13 oktober 2011

Hektiskt

Här har det varit helt galna dagar! Det har städats och skurats, tvättats och dammats. På alla stunder som det gått. Stora badrummet har fått en ordentlig skurning, trots att inte jag varit med och skitat ner där. Och vi har varit hundvakt åt Gumman i tre dagar. Viktiga samtal har varit nödvändiga och mobilen har ringt och passats så mycket att jag nu känner för att slänga den åt pipsvängen, bara den är tyst. Blivit stopp i avlopp (jag hatar att fixa sådant, blää så äckligt!) och Gumman tyckte på morgonturen att det var en bra ide att rulla sig i bajs. Hon stank nåt så fruktansvärt. Ni vet sån där bajs som luktar vedervärdigt illa jämfört med bara "vanlig" bajslukt. Jag klöktes när jag skulle duscha henne.

Och hon hade svansen mellan benen så långt att den kom upp på magen. Hon tyckte inte alls att det var nödvändigt att bli tvättat. Vi var av en annan åsikt.....och det räckte inte med att tvätta henne en gång, jag fick gnugga med hundschampo, spola av henne och tvätta igen sisådär sex gånger innan allt var borta. Hon var INTE glad på mig. *tycker synd om*

Jag sa till henne innan nästa runda "om du rullar dig i mer bajs, kommer jag att ta in dig i badrummet och tvätta dig igen" med skarp ton. Hon gjorde inte det, sen om hon förstod mig eller inte kan man inte veta... Men hon ÄR otroligt intelligent och har visat om och om igen att hon förstår jätte mycket av det man säger. Mer än andra hundar.

Så har det promenerats i skogen med Gumman, gosats mängder med henne, lekts, kokats blåbärssylt och virkats och stickats och lagats mat och allt annat man brukar göra. På eftermiddagen idag kom bästaste Linda, Gumman for hem och min minsta lillasyster som är i stan hälsade på med. Det var så roligt att se henne, vi har inte träffats sedan i somras.

Min stickvirkade kjol vart plötsligt rolig igen och det är inte mycket kvar på den nu. Två nya projekt har påbörjats och några andra är i slutskedet. Så snart kommer det nog något färdigt att visas upp här! I helgen bakades det morotsmuffins och blåbär och choklad muffins med chokladlöv på, men det glömde jag att visa då så nu får den bilden följa med här. (inte för att bilden vart så bra, men ändå) Så som ni hör, full fart var det!! *skrattar*
Frid!
Disa

10 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Joråsåatt! Snacka om att vara effektiv. Jag blev duktigt nyfiken på kjolen, ser verkligen fram emot att få se den.

Maritas Maskor sa...

Oj vad du har varit duktig! Skönt att få så mycket bra gjort! Själv känner jag mig mest trött, tröttare eller tröttast just nu, men imorgon är det ju fredag, så hoppas att helgen kan bli lite återhämtning :)
Så himla fin din virkbild är! Härliga färger som vanligt :)
Det ska bli kul att få se den klar sen.

Ha en jättejättehärlig helg!!

farmor ankus sa...

Snacka om att ha hållit i.
Muffinsen såg ju så smaskiga ut, nästan så det vattnas i munnen när man ser dom.
Kjolen ska bli kul att se.
Hoppas du får en trevlig helg
kram

Renée sa...

Maj gadd, hundar som rullar sig i bajs är INTE önskvärda!!! Ett tips är att ta yes diskmedel när man tvättar, det "tar" liksom lite mera. Jag hade en liten terrier en gång och han skulle bara rulla sig i ALLT som luktade pecka... Min andra hund rullade sig gärna men ALDRIG i något som luktade... Märkligt...
Ha en mysfredag nu, KRAM!

Mmatilda sa...

Ja vad ska man göra åt de tokiga djuren? De har sina egna idéer de. Din virkning ser jättespännande ut, med fin randning!

Heldri sa...

Åh, nu blev jag sugen på att baka!

Hedvig sa...

Ha ha, oj! Inte kul när vovvarna rullar sig i bajs! ;)

Emilia sa...

Full fart ;) Ska bli spännande att se virkstickklänningen!

Emilia sa...

*kjolen

Madeleine sa...

Åh, det där ser gott ut! Jag tror jag ska baka jordnötskakor imorgon :)