lördag 25 februari 2012

Goda försyndelser


Jag och yngsta sonen har drällt runt på stan idag, uträttat ärenden och spanat in bokrean. Hemkommen där lugnet (jämfört med miljoners människor överallt) råder, unnade vi oss lite extra framför varsin film i varsitt rum. *skrattar* Vi ville se helt olika saker. Jag Ä L S K A R dessa blåbärs bakelser. Jag har bakat egna många gånger, men dessa är köpe bakelser. Och Coca colan i dessa småflaskor är jätte god. (inte ofta jag dricker läsk)

Middagen är grejad i förväg, tvätten är tvättad, allt hemhandlat och det enda jag tänker företa mig är att städa lite till i sovrummet (rensning pågår)och mysa resten av dagen och kvällen. Det vakas stickning och mer film. Underbart!!
Frid!
Disa

måndag 20 februari 2012

SkogsmysLite mys i skogen hanns med idag. Varm choklad och virkning. Solen gnistrade i snön och trots snömängderna fick man nog allt lite vårkänslor. Häromnatten och kvällen rasade en snöstorm här och därför kändes det riktigt härligt med denna soliga dag. Men det vart en hel del plumsande för att ta sig fram i skogen......

När jag kom hem vart jag rosenrasande, sotarna hade varit här och bland annat förstört min ena köksstol och kokbok. Det stod på pappret att jag skulle ta bort allt från kryddhyllan och fläkten. DET STOD INTE att jag skulle täcka över köksstolar och bänkarna bredvid spisen osv. Hela golvet vart fullt i sot, hela spisen (det hade jag förväntat mig) de flesta lådor och över och underskåp. Och man kan inte torka bort det, nejdå. Då gnids det bara ut till en lim liknande kletig massa. Och sopkorgen var precis full i sot och det var ett sotlager på allt i sopskåpet. Hela diskbänken, slasken och diskhon med.

Så från att vara på strålande humör, gick jag till att vara som ett åskmoln. Där fick jag ligga på alla fyra och gnugga till förbannelse för att få golvet rent. Och sedan ta itu med resten av köket. Hade de inte ställt köksstolen fel, hade jag bara satt mig på den och fått kjolen förstörd med. Nu vart "bara" stolen förstörd med sot som inte går att gnugga bort med något medel eller svamp osv. Tur för dem kan jag säga med mitt temperament att det var långt borta innan jag såg förödelsen.....

Ja, nu har jag städat och gnott ur mig värsta ilskan i vart fall. Och ska göra oss lite middag. Sedan tänker jag försöka bli på lika bra humör igen med min stickning och en bra Gerard Butler film!! (Antagligen PS I love you) Eller kanske Attila.....han är förgrymmat läcker i den.....*ler drömmande*
Frid!
Disa

fredag 17 februari 2012

Hemlis 8 paket nr 1


Tack min snälla hemlis!! Jag har länge velat prova Rauma Finullgarn och var faktiskt nära att beställa några nystan i denna färgen - men gjorde det inte. Så detta garn i denna färg ville jag verkligen ha!! Vilken fullträff. *ler stort* Och jag älskar ju dessa violaskar med. Innan jag ens hunnit hem med paketet (för en kvart sedan) hade jag redan slitit upp det, klämt på nystanen och ätit av violen.

TUSEN TACK HEMLISEN MIN FÖR MITT FINA PAKET!!
Nu ska jag sitta och filura på vad som ska göras av garnet. *glad*
Och jag spricker snart av nyfikenhet på vem du är med!! Kanske jag kan få en liten ledtråd? *hundögon*
Trevlig helg på dig och alla ni andra!!
Disa

torsdag 16 februari 2012

Stickad Tub
Jag har äntligen fotat den stickade tub som jag har haft som UFO i drygt ett år, men som varit klar någon månad nu. Den är stickad i tretrådig ull och stickor nr 6. Den är superstor och härlig och jag har snott den en gång och sedan dragit upp den över huvudet ibland och hållt mig varm och go när nordanvinden rasat.

På två möten då jag fryst som en tok har jag hängt den runt halsen och lagt in armarna i varsin sida och gosat ihop den. Så den fungerar som en kofta med ibland!! *ler* Uppe i skogen då jag glömt mitt sittunderlag fick den agera som det med och det gick ju bra det också. På den bilden ser ni hur bred den faktiskt är.

Jag minns inte längre hur många maskor jag la upp, men som ni ser är den bara slätstickad och kanterna rullar upp sig så charmigt. Garnet till den (och ylle knog klänningen jag stickade i Januari förra året) fick jag för några år sedan då grannfrun under mig gav mig hela sin garnsamling. Hittils har jag haft turen att få två kvinnors hela garnsamlingar. Och en kvinnas torkade svampsamling. *lycklig* Lägg då till min egna garnsamling till det så förstår ni hur trångt det är i varenda utrymme som man kan pressa in ett nystan i. Så det känns skönt att använda garn ur sin samling ibland! Tänkte först ha det som nyårslöfte, men känner mig själv bättre än så......är nog smartare att investera i ny stor garderob eller hylla istället!!

Jag är i vart fall nöjd med den och kan tänka mig en till i någon annan färg.
Lev väl!
Disa

måndag 13 februari 2012

Soliga vinterdagar
Har vi haft och en härlig helg. På lördagen lyckades vi tjata oss till att få låna Gumman över natten, så det blev mången tid ute i skogen. Och lek och gos i överflöd. Hon är så underbar att det inte finns ord för det!! *ler*

Och hon älskar att leka med snön. Helst när vi sparkar upp snön och hon får hoppa för att ta den. I söndags var vi ute i timmar i solen och hade det helt underbart. Trots att jag tog på mig ett par näbbstövlar som jag hade glömt att fetta in och vart blöt om fötterna. *skrattar* Näbbstövlar är världens underbaraste skor, och fettar man in dem riktigt håller de i månader trots traskande i djup snö. Utan att ens bli fuktig. Gör man det inte.....ja då blir man blöt!

Fin utsikt hade vi med på väg upp på berget och utskälld blev vi av Gumman om vi stannade till och vilade i 15 sekunder utan att leka med henne. Hon var helt tossig och i lekartagen som bara den. Och när jag försökte virka en stund på kvällen sedan klättrade hon på mig och la huvudet på handen jag virkade med. Så det var bara att sluta och gosa med henne istället! *ler ömt* Vi älskar att ha henne hos oss.

Och nu till min virkning och sedan ska jag lägga mig tidigt!
Frid!
Disa

söndag 5 februari 2012

Stughelg

Kärleken och jag har varit barnlös hela helgen! Det är INTE ofta det händer inte. Så vi spenderade helgen ute i stugan. Och det var jätte mysigt. På lördagen grillade vi vår middag i kakelugnen. Det gick jätte bra och vart supergott tillsammans med haselbackspotatis, lite grönsaker och sås.

Natten till idag var det kallast hittils denna vinter. Minus 26 grader var det. Men redan i morse var det bara 20 minus. Inatt låg jag och tittade ut på en stjärnklar himmel och de snöbeklädda granarna tills jag somnade. Underbart! *ler* Det vart dock inget annat stickande än att jag la upp till en ny kofta i garnet kärleken köpte till mig i födelsedagspresent i somras. Jag froggade tröjan jag nästan gjort klar då jag inte gillade den.

Vi gjorde så mycket annat att stickningen helt glömdes bort. Det är inte så ofta det händer det heller. Denna helg skänkte myspys, och vila som var välbehövd. Så nu kan man ladda inför alla måsten som kommer till veckan!! *ler*
Må gott!
Disa

onsdag 1 februari 2012

Utan att tänka....


...stickar jag på min lila kofta. Meditativ stickning. Detta har varit min belönings stickning. Och jag har ännu inte gjort slut på första nystanet, lite återstår. När jag gjort något riktigt jobbigt eller varit extra duktig har jag belönat mig med att sticka på denna kofta. Ni har bara fått se en liten glimt av den innan, då precis när jag startat den. Dessa mardrömslika tre veckor (denna inräknad) har jag verkligen förtjänat att få sticka på den. Men tiden har inte funnits till mer än kanske 10 varv eller så.

Idag hoppas jag att jag ska få en liten stickstund på den. Inte nu, för nu går minuterna till att blogga om det istället *skrattar* Men senare ikväll kanske. Annars får det bli i helgen banne mig! *ser bestämd ut*

Jag älskar lila färgen, som är svårfotad. Och det är hundra procent vanlig ull. Den improviseras som vanligt. Jag har inga skisser eller anteckningar - utan följer en bild på en ide´jag har i huvudet. (Som oftast) Så jag hoppas att det ska bli bra. Eftersom den är just min belönings stickning är den väldigt rolig att sticka på och jag känner mig otroligt nöjd med mig själv när jag stickar på den. *ler förnöjd*
Lev väl!
Disa